Kennismaking met Taijiquan via Julian Webber
In 1998 heb ik voor het eerst kennisgemaakt met Taijiquan bij Julian Webber. Aan Julian heb ik mijn liefde en lol voor Taijiquan te danken.

Budostichting Boot
In 2000 ben ik les gaan volgen bij Budo stichting Boot bij Hennie Zomer. Hennie is een goede krijgskunst beoefenaar met een feilloos oog voor details. Bij budostichting Boot heb ik ook aan karate gedaan.

Meester Feng Zhiqiang
In 2003 heb ik via stichting Taijiquan Nederland een intensieve cursus van een week mogen volgen bij de grondlegger van de stijl Xingyi Hunyan Chen stijl zelf, de wereldberoemde Feng Zhiqiang .

Aantekeningen Pan

Meester Pan Houcheng
Hierna heb ik regelmatig intensieve trainingen ( van 2004-2015) van een à twee weken gevolgd bij een van de belangrijkste leerlingen van Feng Zhiqiang: Pan Houcheng., is de schrijver van alle boeken van de grondlegger. De trainingen van Pan Houcheng waren internationaal toegankelijk voor gevorderde leerlingen. De trainingen vonden in eerste instantie plaats in Parijs en later in China.

Systema
In 2013 ben ik begonnen met Systema onder leiding van Arend Dubbelboer die ik per ongeluk leerde kennen. Systema is een Russische krijgskunst die oude krijgskunst combineert met moderne inzichten in de menselijke psyche en moderne mechanica. Meer informatie over Systema kun je vinden op de website:https://breatherelaxmove.nl/systema/

School van de Kraanvogel
In 2016 start privé lessen bij Roel Jansen. Roel Jansen is de auteur van vele boeken over Taijiquan en Qigong . Roel Jansen is al jaren een fulltime leraar. Hij leert mij de principes van Taijiquan beter te begrijpen door een combinatie van oud Chinees denken, zelf laten ontdekken en toegepaste krijgskunst. Meer informatie over hem vind je op zijn website: https://www.kraanvogel.nl

Roel Jansen van de school van de kraanvogel is op dit moment mijn sifu (leraar die zich verantwoordelijk voelt voor mijn ontwikkeling).

Interessante workshops/ trainingen
Behalve mijn ontwikkeling op het gebied van Taijiquan volg ik graag incidentele workshops bij leraren die ieder hun eigen insteek of specialisatie hebben ontwikkeld. Hoewel niet altijd noodzakelijk voor mijn vaardigheid in Taijiquan levert het wel veel interessante input op en -niet onbelangrijk- vooral ook veel plezier.

Training Taijibang in Hongkong 2018
  • Taijibang bij Shuidao Qucheng
    De Taijibang is een speciale stok waarmee meditatie, Neigong (de kunst van het intern zijn) en krijgskunst-bewegingen getraind worden.
  • Chinese zwaard krijgskunst bij Scott Rodell Scott Rodel is een bedreven zwaardvechter die Chinees zwaard vechten. uitgebreid onderzocht en getest heeft.
  • Buteyko Adem methode. Als je Qigong goed doet, adem je rustig en weinig. Deze manier van ademen heeft tal van positieve gezondheidseffecten. Op deze manier ademen kun je ook los leren. https://www.buteyko-methode.eu